Usein kysytyt kysymykset rahoituksesta

Voinko muuttaa eräpäivääni?

Kyllä, sopimuskautesi aikana voimme muuttaa eräpäivää + 30 päivää. Ota yhteyttä asiakaspalveluumme ennen tilisiirrolle merkittyä eräpäivää. Muutoksesta veloitamme palveluhinnaston mukaisen palkkion.

Onko mahdollista pitää maksuvapaa kuukausi?

Lyhennysvapaasta päätetään aina tapauskohtaisesti. Ota yhteyttä asiakaspalveluumme ennen eräpäivää. Kun lyhennysvapaa kuukausi myönnetään, maksat kuitenkin ko. kuukaudelta koron, mahdollisen vakuutusmaksun ja palveluhinnaston mukaisen palkkion. Alkuperäinen sopimuskausi pitenee yhdellä kuukaudella.

Haluan vaihtaa vakuutusyhtiötä, kuinka toimin?

Ota yhteyttä vakuutusyhtiöön. Edellytämme liikennevakuutuksen ja laajan autovakuutuksen lisättynä rahoitusturvalla. Ilmoita vakuutusyhtiön vaihdosta Ford Creditin asiakaspalveluun.

Voinko lähteä autolla matkalle ulkomaille?

Kyllä. Tarvitset mukaan maastavientiluvan, joka myönnetään noin 3 kuukaudeksi kerrallaan. Ota yhteyttä asiakaspalveluun. Veloitamme maastavientiluvasta palveluhinnaston mukaisen palkkion. Tarkista omasta vakuutusyhtiöstäsi, että auton vakuutusturva on voimassa matkan aikana.

Voinko lisätä ajoneuvoon 2. haltijan?

Kyllä, ajoneuvoon voidaan lisätä 2. haltija esimerkiksi asukaspysäköintiä varten. Ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Veloitamme muutoksesta palveluhinnastomme mukaisen palkkion.

Haluan maksaa kerralla suuremman lyhennyksen, kuinka toimin?

Voit maksaa useamman erän kerralla tai suurempia eriä, jotka lyhentävät luottoaikaa, mikäli luoton lyhennystä jatketaan alkuperäisen maksusuunnitelman mukaisesti. Korkohyötyä ei suurempien erien maksamisesta synny välittömästi, vaan korkohyvitys määräytyy sopimuksen päättyessä käyttämättömältä luottoajalta, mikäli sopimus maksetaan alkuperäistä maksusuunnitelmaa nopeammin. Ota yhteyttä asiakaspalveluun, mikäli harkitset suuremman erän maksamista.

Kuinka voin myydä tai vaihtaa autoni, vaikka minulla on vielä voimassa oleva rahoitussopimus kyseisestä autosta?

Voit myydä tai vaihtaa auton kesken sopimuskauden. Osamaksusopimuksen ehtojen mukaisesti autoa ei saa luovuttaa kolmannelle osapuolelle, ennen kuin jäljellä oleva loppuvelka on suoritettu Ford Creditille. Olet itse vastuussa sopimuksen loppuvelan maksusta. Lähetämme omistajan muutoksen rekisteröintiin vaaditut asiakirjat auton ostajalle, kun loppuvelka on kokonaisuudessaan maksettu Ford Creditille ja kopio luovutus- tai kauppakirjasta on toimitettu Ford Creditin asiakaspalveluun.

Kuinka maksan luottoni ennenaikaisesti loppuun?

Mikäli haluat aikaistaa luottosi loppusuoritusta, ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Kerromme sinulle jäljellä olevan loppuvelan, jonka voit maksaa seuraavaksi erääntyvän erän tilisiirrolla.

Mahdollisten erimielisyyksien ratkaisut

Paras tapa selvittää ja sopia mahdolliset erimielisyydet liittyen autokaupan rahoitukseen, on ottaa suora yhteys rahoitusyhtiöön. Mikäli erimielisyyksiä ei kuitenkaan voida ratkaista osapuolten välisillä neuvotteluilla, kuluttajaostaja voi saada tietoa ja apua myös kuluttajaneuvonnasta (www.kuluttajavirasto.fi ). Kuluttajaostaja voi myös saattaa asian kirjallisesti käsiteltäväksi Kuluttajariitalautakuntaan, joka voi antaa erimielisyyden ratkaisemiseksi suosituksen. Jos erimielisyydet saatetaan tuomioistuimen ratkaistavaksi, kanne on nostettava ostajan asuinpaikan käräjäoikeudessa, ellei ostaja halua nostaa kannetta luotonantajan kotipaikan käräjäoikeudessa. Muissa kuin kuluttajakaupoissa kanne voidaan nostaa myös Helsingin käräjäoikeudessa. Jos ostajalla ei ole kotipaikkaa Suomessa, kanne pitää nostaa Helsingin käräjäoikeudessa.